De collectie is gemaakt in samenwerking met Nieuw Leven Texel, een luxe groepsverblijf op Texel. Via het verkooppunt Natuurvol Wonen, kwamen zij in aanraking met mijn tekeningen. Het leek hen zo leuk om een speciale Texel serie te laten maken voor in hun nieuwe groepsaccommodaties.

Nieuw Leven Texel

Het Texelse familiebedrijf Nieuw Leven draagt zijn steentje bij aan de kwaliteit van leven door duurzame groepsaccommodaties aan te bieden welke bezoekers een perfecte plek geven om te genieten van de natuur, de rust en de ruimte van het eiland.

Om dit gevoel mee naar huis te kunnen nemen is in samenwerking met inkylines deze unieke collectie ontstaan. Met deze illustraties proberen we de veelzijdigheid van de kleurrijke natuur vast te leggen in zwart wit gecombineerd met een minimalistisch design, wat hopelijk een mooi plekje krijgt in je interieur!

De vuurtoren van Texel

De vuurtoren is hét icoon van Texel en staat op het noordelijkste puntje van het eiland. Gebouwd in 1863, 20 meter hoog en 118 traptreden. Voor meer informatie, ga naar vuurtorentexel.nl.

Fluitenkruid

Fluitenkruid dankt zijn naam aan het feit dat van de stengel fluitjes gemaakt kunnen worden

De texelaar

Ben je op Texel, dan zie héél veel schapen. Er wonen ongeveer net zoveel schapen als inwoners (ong. 14.000)! De texelaar is het schapenras op Texel.

Schelpen

De kokkel, scheermes en een oester. Wist je dat je op Texel zelf oesters kan rapen?

Tureluur

"De Tureluur dankt zijn naam aan het geluid dat de vogel maakt: 'tjululuu' en dat is makkelijk te vertalen naar 'tureluur'". - Vogelbescherming

Niet te vergeten, het zeehondje!

Ga je naar Texel? Bezoek dan eens ecomare, dan kom je alles te weten over de zeehond!

De prints zijn verkrijgbaar in de shop als kaartenset en A4 posters.

bekijk de collectie ›

Liefs, Anouk