In mei was ik jarig en om dit te vieren gaf ik op instagram een tekening op maat weg. Jullie konden als reactie je idee achter laten wat jij graag getekend wilde hebben en hieruit koos ik een winnaar. Het idee dat mij het meeste aansprak was die van Annemieke:

Mijn idee.. Beetje gek misschien maar de ruggengraat met bekken.. Heb namelijk net een rugoperatie gehad en het blijft bijzonder hoe je lijf in elkaar zit! Liefs!
Annemieke

Hieronder laat ik in 5 stappen zien hoe ik een tekening maak, om je zo een beetje een idee te geven wat er bij komt kijken en hoe ik te werk ga.

1. Schetsen

Allereerst begin ik met een snelle schets. Als ik tevreden ben dan werk ik hem verder uit. Ik gebruik gewoon print papier om te tekenen, dit werkt voor mij het prettigst, omdat ik vaak ook boodschappenlijstjes en andere dingen erop schrijf of teken. :)

2. Lijnen

De volgende stap is het omlijnen van het onderwerp met fineliner. Ik gebruik meestal de pigma micron van Sakura en dan voornamelijk de .005 (dit is geen reclame, ik ben gewoon fan!). De .005 zet fijne en smalle lijntjes waardoor ik heel precies kan werken. Met de .01 geef ik aan waar de schaduwen moeten komen.

3. Uitwerken

De uiteindelijke tekening

Nu ik een goede basis heb ga ik aan de slag met de details. Soms teken ik een tekening wel een aantal keer totdat ik de juiste verhoudingen heb of omdat ik er simpelweg niet tevreden mee ben. En soms lukt het in één keer!

4. Scannen en bewerken

Close-up van de scan.

Als ik tevreden ben, dan scan ik de tekening in. Vervolgens bewerk ik de scan en verwijder ik alles wat niet bij de tekening hoort (boodschappenlijstjes, notities etc.). Ook maak ik de tekening netter door een aantal lijntjes en kleine foutjes te verwijderen.

Proces van schets tot definitieve tekening.

5. Naar de drukker

Het eindresultaat van de tekening van de bekken en de ruggengraat.

De tekening is definitief en gaat naar de drukker! Ik laat de tekening printen op licht gebroken wit papier met een mooie structuur. Zodra ik de tekening binnen heb, verpak ik hem in een plastic hoesje en gaat hij naar de nieuwe eigenaar!

Liefs, Anouk